National Geographic Channel

(tags: )

Ik ben een nachtdier. Wie mij kent, wist dat normaal wel al. Waarmee hou ik mij dan bezig als ik niet moet studeren of thesissen? Vanalles en nog wat. De laatste dagen heb ik voor iemand aan een website gewerkt, deze blog geupdated, wat gelezen, wat bijgeleerd over vanalles en nog. Meestal staat de TV dan ook open op TMF of zoiets om wat muziek te hebben.

NGC logoDe laatste tijd staat de TV echter meer op enkele andere zenders. Tegenwoordig is dat vooral National Geographic Channel. Dat is echt wel een van de meest miskende zenders. Slechts enkele uren per dag te zien op de Vlaamse (Telenet)kabel en dan vooral 's nachts. 's Nachts is voor mij niet meteen een probleem, maar toch vind ik het bijzonder jammer dat dergelijke zender zo weinig te zien is terwijl de kabel vol zit met andere zenders waar (ook) geen kat naar kijkt. En natuurlijk is ook Discovery Channel een groot gemis hier. Dat zou wel eens kunnen meespelen als we hier ooit verhuizen en zelf ergens een TV-abo nemen. TV Vlaanderen is dan wel een grote kanshebber wat mij betreft, ik hou nogal van mijn vrijheid.

Mijn grootste favorieten zijn vooral Frontlines of Construction en Megastructures. De reeks Marine Machines is ook wel interessant. Naar Air Crash Investigation blijf ik ook wel kijken, maar dat zou ik niet meteen opnemen. Want ja, de laatste tijd neem ik wel een aantal van die dingen op. Zeker als ik met andere zaken bezig ben dan TV-kijken.

Staan voor volgende week op de recorder geprogrammeerd:

Jammer dat de inhoud van Ter Zake Zomer voor volgende week nog niet kan zien op de Canvas website, want die spelen ook nog interessante reportages de laatste dagen. Een aantal heb ik opgenomen, net als de Panorama-reeks China van binnenuit. Enkel de aflevering Economie versus milieu heb ik gemist, mocht iemand die toevallig nog staan hebben ;-)

Think Again

11 reacties

The 7th Son's picture

Toch even vermelden dat als je internet via de kabel hebt bij Telenet, je Discovery Channel, ActuaTV en nog een 3-tal andere zenders via je internet kan bekijken op http://pctv.telenet.be. De kwaliteit is zeer goed en de gestreamde data telt niet mee voor je telemeter.

Waarschijnlijk heb je er zelf niet zoveel aan omdat je op een homeverbinding zit, maar mss zijn andere lezers er wel iets mee...

Joke's picture

Aha! Dat gestreamde data niet meetellen voor je telemeter dat wist ik inderdaad nog niet :-) Thanks!

The 7th Son's picture

Is nog maar enkele maanden dat het niet meetelt voor je telemeter. Anders zou je er niet lang naar kunnen kijken denk ik. Let wel op dat dat enkel geld voor de videostreams. Er staan ook radiostreams op, en die worden wel nog aangerekend (alleszins die van de VRT, want die gaan niet via de servers van Telenet, de andere stations weet ik niet).

Emmanuel's picture

Hoi,

Onderstaand berichtje had ik reeds gemaild naar je eduserv-adres, maar ik weet niet of je dat ooit checkt, zodoende plaats ik het hier ook nog eens op je site, vergeef me voor de redundantie :p

Jep,

Op je blog had ik op http://peterdedecker.net/blog/index.php/2006/08/21/national_geographic_c... gelezen dat je indertijd die China-van-binnenuit reeks (of toch enkele afleveringen ervan) hebt opgenomen. Heb je die toevallig nog staan op dvd? 't Zou wel leuk zijn als ik die afleveringen kan bemachtigen. 'k Had daarvoor al eens gekeken op de Canvas-website, maar daar las ik dat ze per aflevering maar liefst 49€ vragen. Kan wel goedkoper lijkt me :p Zodoende kom ik jou hier nu even voor lastigvallen, je weet nooit dat je me daarmee kunt helpen. En ik wil er gerust goed voor betalen hoor, maar wel geen 49€ per aflevering :)

Waarom ik zo geïnteresseerd ben in die China afleveringen: Wel nu ik (normaalgezien toch) afgestudeerd ben id informatica trek ik eind volgende week voor een jaartje richting Guilin (ligt in Zuid-China). Ik had reeds een klein stukje van zo'n aflevering van China-van-binnenuit gezien, en leek me erg boeiend, maar door de examens heb ik daar verder dan geen aandacht meer aan kunnen besteden. En nu de examens voorbij zijn zou ik die hele reeks wel eens willen zien, vandaar dat ik dacht om jou eens lastig te vallen :p

Chapeau nog voor je blog btw, 'k lees nauwelijks blogs, maar die van jou vind ik altijd wel amusant om te lezen. Ook al omdat ik er veel stressituaties van school in herkende, 'k deed dit jaar namelijk ook mijn thesis bij IBCN. Afgaande op die foto op je weblog denk ik dat je ook af en toe eens in het lab zat, maar 'k ben niet zeker.

Nu, alvast bedankt voor de moeite, en 't amusement nog he...

Bye,

Emmanuel

Peter Dedecker's picture

Ja, ik heb het gelezen hoor, maar door omstandigheden nog niet kunnen reageren. Komt er zo dadelijk aan.

Boris's picture

Peter

Ik heb gisteren de aflevering Frontlines Of Construction: Super Ports gemist op national geographic. Weet jij waar ik deze nog kan zien???

Boris's picture

Hallo???

Ik zou graag antwoord krijgen, ik heb namelijk al een mailtje gestuurd naar nat geo en zij zenden het niet meer uit voor april...

Graag wat hulp zou leuk zijn???

alvast bedankt
Boris

Peter Dedecker's picture

Ik kan je alvast niet helpen.

timon's picture

ik heb een aflevering van ultimate factories gemist.
Van een virend hoorde ik dat die aflevering Ferrari was.
waar ik die terug vinden?

Debbie's picture

Beste

Ik zag dat je een oproep deed enkele jaren geleden om de derde aflevering van 'China van binnenuit' te kunnen bemachtigen. Deze aflevering zou ik ook heel graag gebruiken in mijn lessen, maar kan ze via het internet niet vinden. Op Youtube staan wel enkele stukjes, maar niet het stukje over economie en milieu. Kan iemand mij daar mee verder helpen?

Alvast bedankt,
Debbie

Debbie's picture

Beste

Ik zag dat je een oproep deed enkele jaren geleden om de derde aflevering van 'China van binnenuit' te kunnen bemachtigen. Deze aflevering zou ik ook heel graag gebruiken in mijn lessen, maar kan ze via het internet niet vinden. Op Youtube staan wel enkele stukjes, maar niet het stukje over economie en milieu. Kan iemand mij daar mee verder helpen?

Alvast bedankt,
Debbie

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

Kom op Tegen Kanker

logo Loop naar de Maan

Steun Kom op Tegen Kanker en laat me naar de maan lopen!

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Blik op mijn agenda

Je vindt me ook terug op

Facebook logo

Twitter logo

YouTube logo

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be
0486/152320

Disclaimer

Dit is de website van Peter Dedecker. Alle teksten mogen, tenzij anders vermeld, overgenomen worden mits bronvermelding. Een link wordt altijd geapprecieerd. Dit alles is mijn persoonlijke opinie. Organisaties waar ik lid van (geweest) ben of voor (ge)werk(t heb) kunnen in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor wat ik hier schrijf. Zie de volledige disclaimer.