Terzijde

(tags: )

Terzijde bij het vorige artikel: ik vraag me af in hoeverre zijn nieuwe partijgenoot en eveneens Brusselaar (die maar al te graag eerste-sossenviool zou willen spelen in Brussel) meegaat in dit discours. Je weet wel, die partijgenoot die zijn laatste ex-partij zowaar met 2% laat stijgen in de peilingen door zijn vertrek (een verviervoudiging van hun potentieel!) en zijn nieuwe partij (de hoeveelste nu weer?) bijna aan het splitsen bracht tijdens zijn eerste dag lidmaatschap. Het is al minder snel gegaan... Het gaat trouwens nog lachen worden met deze laatste: na Bettina-met-de-hoofddoek krijgen we binnenkort Bert-met-de-arafatsjaal. Op zijn weblog kondigt hij immers aan deze te dragen, en vindt hij dat elk rechtgeaard Vlaming dergelijke arafatsjaal zou moeten dragen. Man man man, hoe zotter hoe liever precies. De sossen gaan zich nog amuseren met hun nieuwe aanwinst, denk ik zo. En de anderen nog meer wellicht.

Bert Anciaux

3 reacties

kwiebel's picture

Begint gij nu ook al met modder te gooien zoals een rasechte politieker/journalist i.p.v. u te focussen op de *echte* problemen? Das veel productiever...én de reden waarom ik uw blog af en toe lees; als ik op zoek ben naar moddergooijournalistiek dan heb ik al meer dan genoeg keuze; de markt van de moddergooijournalistiek is dan ook verzadigd...

PS: Ik had dit ook gepost als een andere politieker werd "besproken"; ik ben geen Anciaux-lover ofzo; begrijp mij niet verkeerd ;-)

Peter Dedecker's picture

@kwiebel: ik kan je zeker begrijpen, bedankt voor de terechtwijzing.

Nu, wat de inhoud betreft: ik vraag me wel degelijk (gemeend, niet-sarcastisch) af wat Anciaux van het geheel van stellingen van zijn partijgenoot Smets vindt. Anciaux is immers nog steeds Vlaams minister van Brussel en zat tot voor kort in een partij die daar ook nogal wat stellingen over had. En bovenal is hij zelf ook nog altijd een Brusselaar die regelmatig, te pas en te onpas, een stelling hierover poneert. Niet alleen wat Anciaux betreft, maar ik vraag me in het geheel ook af in hoeverre Smet zijn ideeën gedragen worden als SP.a-standpunt. Is Anciaux dan zo relevant voor mij? Hij blijft (ondanks alles wat ik of anderen schreven) nog altijd een (nieuw) kopstuk van SP.a, dermate belangrijk dat ze enige aanpassingen ter zijner glorie doorvoerden.

Wat de rest van de "Anciaux-bashing" betreft, verwijs ik graag naar hier, hier en hier, waar een en ander veel beter verwoord staat en meer inzicht verschaft dan dat ik het zou kunnen. Het is gewoon een persoon met regelmatig de meest absurde ideeën voor mij, en met een dermate ego en gedrag dat bepaalde zaken (partijen) eraan kapotgaan. Ja, je mag mij gerust wat leedvermaak verwijten ('t is niet schoon, ik weet het) als ik het gehele verhaal mbt de overstap zo grappig vind. Het is toch gewoon te gek voor woorden? Ik begrijp echt niet wat de SP.a ertoe bewoog zo fel te keer te gaan en er communicatief/strategisch zo een zootje van te maken. Ik begrijp bvb niet wat er mis was met de baseline "sociaal progressief alternatief" in dit opzicht en dacht zelfs dat dit de partijnaam geworden was.

Niettemin, ondanks dit alles, heb ik nog altijd veel respect voor bepaalde mensen binnen de SP.a, alsook zelfs een minimum aan respect voor Bert Anciaux. Geloof het of niet. In de grond is dat zeker geen slecht mens, die zijn overigens bijzonder zeldzaam, maar als politicus heb ik er wel een aantal problemen mee. Maar kom, om met een positieve noot te eindigen, zoals Tom Naegels zegt: kun je van Anciaux zeggen dat hij als minister zo anti-links geweest is? Zijn grote nadruk op participatie, zowel van kansarmen als allochtonen, hij ging er verder in dan veel onbetwiste socialistische boegbeelden.

kwiebel's picture

@Peter: die PS had ik geschreven om u het schrijven van de laatste 3 alinea's van uw vorige post te besparen ;-)

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

Kom op Tegen Kanker

logo Loop naar de Maan

Steun Kom op Tegen Kanker en laat me naar de maan lopen!

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Blik op mijn agenda

Je vindt me ook terug op

Facebook logo

Twitter logo

YouTube logo

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be
0486/152320

Disclaimer

Dit is de website van Peter Dedecker. Alle teksten mogen, tenzij anders vermeld, overgenomen worden mits bronvermelding. Een link wordt altijd geapprecieerd. Dit alles is mijn persoonlijke opinie. Organisaties waar ik lid van (geweest) ben of voor (ge)werk(t heb) kunnen in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor wat ik hier schrijf. Zie de volledige disclaimer.