De Standaard Beta

(tags: )

De Standaard beta

Zoals je reeds op een aantal andere blogs kon lezen, is er een nieuwe website van De Standaard in aanbouw en kan je op aanvraag even een kijkje nemen als betatester.

Geniale zet, zo lijkt me: (gratis) feedback van gebruikers en door het stelselmatig vrijgeven van beta-toegang (eerst aan de "A-list bloggers" en nadien aan anderen) ook nog eens wat buzz genereren. Resultaat: een beter product en gratis reclame. Goed bezig.

Mijn eerste indrukken: oogt fris met al dat wit, een verbetering. Persoonlijk heb ik het wel meer voor schreefloze lettertypes zoals op de vorige site, wat me leesbaarder lijkt. Wel wat druk met die drie kolommen, maar dat zal wellicht gewoon wat wennen zijn.

Er zitten ook nog wel een aantal foutjes in, die ik gerapporteerd heb, en die ongetwijfeld een dezer zullen opgelost worden. Zo bvb een 404-fout bij een applet en wat (kleine) lay-out foutjes of ontbrekende tussentitels die de gebruiksvriendelijkheid ten goede zouden komen.

Wat ik minder goed vind, is ondermeer de weergave van foto's bij de artikels. Deze komen in een zwart kader, ik vermoed om ze allemaal even groot te maken. Alleen ziet dat er niet uit, kijk zelf maar:
De Standaard beta: foto in zwart kot
Bovendien werkt dat nog niet goed, want bij een klik op de pijl naar rechts krijg ik even in een flits (vermoedelijk) Daniel Craig te zien, waarna die weer verdwijnt en alleen het grote zwarte kot overblijft. Of zou dit liggen aan mijn browser en besturingssysteem?

Verder vraag ik me af in hoeverre er iets achter de schermen verandert. Zo wordt het momenteel (betalende) linuxgebruikers onmogelijk gemaakt om de volledige krant als PDF te downloaden. Een heel spijtige zaak, waarvoor men zich verschuilt achter het gebruik van voze DRM-toestanden om ongeoorloofde verspreiding tegen te gaan. Een beter alternatief is volgens mij om het e-mailadres of abonneenummer in de pdf-file te verwerken waardoor de schender van de auteursrechten snel op de vingers getikt kan worden indien men die pdf's ergens op het internet aantreft waar ze niet horen. Ook ben ik ferm benieuwd naar de nieuwe versies van "de krant in beeld" en de door mij dagelijks gebruikte "de krant in tekst" die nu nog niet beschikbaar is. Binnenkort nog eens terugkeren zeker?

Maar alleszins, tot nu toe een hele verbetering.

1 reactie

Stino's picture

Misschien is de zwarte rand rond die foto wel gewoon censuur?

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

Kom op Tegen Kanker

logo Loop naar de Maan

Steun Kom op Tegen Kanker en laat me naar de maan lopen!

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Blik op mijn agenda

Je vindt me ook terug op

Facebook logo

Twitter logo

YouTube logo

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be
0486/152320

Disclaimer

Dit is de website van Peter Dedecker. Alle teksten mogen, tenzij anders vermeld, overgenomen worden mits bronvermelding. Een link wordt altijd geapprecieerd. Dit alles is mijn persoonlijke opinie. Organisaties waar ik lid van (geweest) ben of voor (ge)werk(t heb) kunnen in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor wat ik hier schrijf. Zie de volledige disclaimer.