Bijna helft van de fietsers vindt geen plek aan het station Gent Sint-Pieters

(tags: )

Bijna de helft van de fietsers vindt geen plek aan het station Gent-Sint-Pieters. Dat is alvast het resultaat van tellingen uitgevoerd door het Gents Milieufront GMF in de Fietsersbond. De nieuw geplande fietsenstallingen aan het station lijken nu al onvoldoende, laat staan als de beoogde groei van het aantal reizigers gerealiseerd wordt en we effectief meer mensen uit de auto en op de fiets krijgen. Werk aan de winkel dus, met meer stallingen op korte termijn, desnoods in de plaats van enkele autoparkeerplaatsen in de nieuwe gigantische ondergrondse parking.

Maar ook in de binnenstad doet hetzelfde probleem zich voor, met overlast tot gevolg. Naast bijkomende fietsenstallingen lijkt een structurele oplossing me ook hier nodig. Met deelfietsen kunnen pendelende Gentenaars 's ochtends naar het station fietsen, daar hun deelfiets achterlaten, waarna deze gebruikt kan worden door arriverende studenten op weg naar de les. De fiets wordt gebruikt, in plaats van heel de dag op dezelfde plaats te staan. Minder fietsen, minder benodigde ruimte en minder overlast voor meer fietsers en een vlotter verkeer.

Jammer dat deze belofte uit 2006 nog altijd niet gerealiseerd werd, en de bevoegde schepen op het mobiliteitsdebat aangaf liever te investeren in een aantal gratis uit te delen fietsen voor kansarme Gentenaars. Dan investeer ik liever in fietsen die permanent door veel meer mensen gebruikt worden, dan in fietsen die mogelijks gedoemd zijn om in een kelder te staan roesten!

1 reactie

Anoniem's picture

"...aangaf liever te investeren in een aantal gratis uit te delen fietsen voor kansarme Gentenaars. ... dan in fietsen die mogelijks gedoemd zijn om in een kelder te staan roesten!"

Ik denk eerder dat veel van die fietsen in de koopjeskrant zullen verschijnen om bv. eten (hopelijk) of sigaretten te kunnen kopen. Wat een ongelofelijk _dom_ voorstel! Als je per se wil scoren bij kansarmen, geef die mensen dan een gesubsidieerde job. Ik vermoed dat ze binnen die partij in kwestie niet allemaal zo dom zijn en wel zullen beseffen dat hun kansarme kiespubliek véél meer gebaat is bij een gesubsidieerde job...

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be