De Grote Uitdaging

(tags: )

2013 is al bijna helemaal voorbij. Het was een topjaar, en tegelijk een jaar vol uitdagingen. Maar de grootste uitdaging moet nog komen, en die is voor heel binnenkort: het vaderschap.

Volgende week zondag, 8 december, is de uitgerekende datum. Binnen amper twee weekjes, of wat vroeger, of wat later. Het aftellen is begonnen, maar je weet niet naar wanneer precies. En dan zal ze daar ineens zijn: onze dochter.

Ik vind het nog een vreemd gevoel, met zo'n kinderkamer en een parkje en verzorgingstafel hier in huis. Ga ik nog tijd hebben voor zoveel zaken die ik graag doe?

Maar meer nog kijk ik er enorm naar uit. Ik kijk uit naar dat telefoontje met de melding “laat alles vallen waar ge mee bezig zijt, het is zo ver”. Ik hoop er op tijd te geraken, niet altijd evident. En dan, dan zal de wereld even stil staan. Je eerste kind, dat maak je maar één keer mee.

Ja, ik kijk eigenlijk ook wel uit naar die eerste volgekakte pamper. Maar meer nog kijk ik er naar uit om dat mini-mensje vast te nemen. Het is nu al zo'n fijn gevoel, in bed te kruipen, mijn arm op Lynn's buik te leggen, en ons dochtertje te voelen. Een buik vol activiteit. Zalig toch.

Ik zie dat kameraad Bram Van Braeckevelt, deze week ook vader geworden, zijn politieke bezigheden even on hold zet voor twee maanden. Groot gelijk! Een beslissing van deze fijne gast die alleen maar respect en begrip verdient. Maar blijkbaar is hij het eerste mannelijke gemeenteraadslid die zoiets doet. Vreemd...

Zelf weet ik nog niet wat ik ga doen. Het is allemaal nogal afwachten. Wat zeker vaststaat, is dat ik mijn lezingen of gespreksavonden over het Dexia-debacle even on hold gezet heb. Normaal was gisteren in Zingem de laatste dag, maar ik heb nog één uitzondering gemaakt. Nu vrijdag in Sint-Goriks-Oudenhove (Zottegem), bij collega en vriend Matthias Diependaele. Hij is er zich wel goed van bewust dat er alsnog iets dringender kan tussenkomen :-)

De voorbije weken waren op dat vlak wel heftig. Voorbije week ging ik op vier plaatsen spreken, 's avonds in Putte of Roeselare, na een parlementaire dag, of in het weekend. Met veel plezier en goesting, natuurlijk! Maar ik heb mijn goede medewerker gevraagd mijn agenda vanaf nu minstens een maand zoveel mogelijk vrij te houden 's avonds. En wellicht zal ik op het moment zelf ook wel een paar dagen verstek geven in Brussel.

Maar daarna weet ik het nog niet. Ergens denk ik ook aan een korte gezinspauze. Maar tegelijk weet ik van mezelf, als ons schatje ligt te slapen, dat het zal kriebelen om iets te doen. Being part of the action. Da's een microbe die je helemaal aantast. Engagement heet dat. Helemaal stoppen en vakantie nemen voor een paar weken, dat zal het wellicht niet worden. Maar zeker de avonden, die zullen de eerste weken echt heilig zijn.

Ik ben alleszins razend benieuwd wat deze nieuwe uitdaging zal geven, en welk evenwicht ik zal vinden. Het zal nog even zoeken worden, maar de zoektocht alleen al belooft razend interessant te worden.

1 reactie

Stijn's picture

8 december is een uitstekende datum, al zeg ik het zelf. :)

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be