De krakers van de Hundelgemsesteenweg

(tags: )

Krakers, ik heb het er nog altijd niet voor. Echter, ook nu weer: ze hebben een punt. Het is immers te verwachten dat wanneer de huizenrij langs de Hundelgemsesteenweg gesloopt wordt, de boel er ook weer lang verloederd bij zal liggen totdat eindelijk de bouwwerken beginnen. Dat is nu eenmaal de typische traagheid der openbare werken. Ook in de Brugse Poort wacht men nu al jaren op de realisatie van sociale woningen en het Pierkespark op plaatsen waar men eerst moest onteigenen en slopen. De burgemeester is er zelfs beschaamd over.

De woningen in de Hundelgemsesteenweg zien er idd nog redelijk goed uit. Het is dan ook onbegrijpelijk dat die niet nog een tijdje gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld noodopvang, waaraan zeker in deze koude wintermaanden een hoge nood is. Het alternatief is dat de boel er nog minstens een jaar als bouwpuin bij blijft liggen: OCMW-voorzitter Versnick geeft immers aan dat hij hoopt in 2011 met de bouw te kunnen beginnen.

Neen, de krakers hebben zeker niet het recht om zich daar te installeren en weigeren daar te vertrekken. Maar de boel eerst afbreken en dan lang braak laten liggen, is ook verre van ideaal. Als er dan toch snel moet worden afgebroken (bij instortingsgevaar bijvoorbeeld), dan kan men beter voor een tijdelijke inrichting kiezen met een grasperkje of zo. Zie bijvoorbeeld het afgebroken hoekpand aan het Ledebergplein waarover ik eerder schreef: de situatie daar is momenteel nog steeds dezelfde als op de foto toen. Met als enige verschil dat er een paar hekkens (half) omgeduwd zijn en de put een aantrekkingspool is om er allerlei rommel in te gooien. Het puin ruimen (dat moet zowieso toch gebeuren), de put dichtgooien met aarde en wat gras zaaien, zou al meteen een heel ander (minder verloederd) beeld geven van die plek en de buurt. Waarop wacht men?

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be