De rapporten

(tags: )

Het parlement loopt op haar laatste benen: vandaag en morgen wordt nog de laatste reeks wetten gestemd waarna de Kamer zichzelf zal ontbinden en we naar de stembus trekken. Verkiezingstijd, dat is ook rapportjestijd. Verschillende kranten en magazines becommentariëren de prestaties (geleverd werk, zichtbaarheid,...) van de parlementsleden en plakken er eventueel een cijfer op. Vandaag sloot Knack het rijtje af, na eerder De Standaard en De Morgen. Die zaken zijn natuurlijk zeer subjectief, soms ongemeen hard voor bepaalde collega's van verschillende partijen, en niet altijd met een goed zicht op het vele onzichtbare werk achter de schermen. Maar toch ben ik zeer fier om als jonkie in het parlement door zowel De Standaard als De Morgen en Knack een zeer goede score opgeplakt te krijgen. Ik geef even een overzicht.

De Standaard: 6/10

De Standaard: 6

Hier wil ik even aan toevoegen dat de gemiddelde score voor alle parlementsleden ongemeen hard was. Het zijn uitzonderingen die niet "gebuisd" zijn, wat ik onterecht vind voor vele collega's van verschillende partijen. Bovendien zeggen zinnetjes zoals "Reinilde Van Moer zegt ons geen moer" zo mogelijks meer over de auteur dan over de persoon in kwestie.

Wat mijn eigen commentaar betreft, vind ik het vooral een vuile streek om Jan Jambon hier enige lafheid toe te schrijven in zijn steun aan mijn ACW-dossier: ik stel hier graag zwart op wit dat ik mij op geen enkel moment in de steek gelaten voelde. In tegendeel: alles wat ik hierin gepresteerd heb, kreeg steevast de steun van Jan, van de partij, de studiedienst en communicatiedienst. Ik kan die mensen dan ook alleen maar hartelijk bedanken voor de uitstekende prestaties: zonder hen was veel niet mogelijk geweest. Dit was teamwerk.

De Morgen: 4,5/5

rapport De Morgen: 4,5/5

Samen met Kristof Calvo (Groen) is dit de hoogste score van alle Kamerleden. Daar ben ik zonder twijfel zeer fier op. Het is ook een bewijs dat jongeren in de politiek, met een frisse kijk op de zaken, resultaten kunnen boeken en daar ook erkenning voor kunnen krijgen. Super ook dat mede-Gentenaar Elke Sleurs in deze top-10 opduikt en erkenning krijgt voor haar harde werk in de catacomben van de Senaat.

Knack selecteert: de beste 11

rapport in de Knack

Het is eveneens een hele eer om in dit lijstje op te duiken, samen met uitstekende collega's als Jan Peumans en Theo Francken.

Knack: de 11 beste parlementsleden

4 reacties

Luc Lambert's picture

Dag Peter

Mijn oprechte bewondering voor hetgeen je doet in het Arco-dossier.
Als streekgenoot geniet je op 25 mei mijn steun.

vriendelijke groeten

Peter Dedecker's picture

Heel erg bedankt daarvoor!

Anoniem's picture

Net een stem voor u uitgebracht. Wat meer ingenieurs (lees: logisch redeneervermogen gekoppeld aan praktisch vernuft) in de politiek kan zeker geen kwaad. Keep up the hard work!

Peter Dedecker's picture

Bedankt!

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be