Een Termontiaanse boodschap

(tags: )

Opmerkelijk. Dat is het minste wat je kan zeggen van de videoboodschap die burgemeester Daniël Termont gisteren kort voor het sluiten van de krantenredacties de wereld in stuurde. Hij schreeuwt zijn onschuld uit in het Optima-verhaal. “Ik heb geen rekeningen of mandaten bij Optima,” zegt hij. Ik geloof hem.

Maar als hij stelt dat hij zelf een video maakte “omdat hij zijn verhaal niet kwijt kan in de media”, dan geloof ik hem niet. Het Laatste Nieuws had een interview met hem gepland “in de komende dagen.”

Straffer nog: op twitter stelt Pieter-Jan De Smedt van Terzake klaar en duidelijk dat Termont meermaals gevraagd werd naar Terzake, maar telkens weigerde. Zeggen dat je je boodschap niet kan brengen in de media terwijl je overal gevraagd wordt, hoe noemen we dat? Juist, ja. Misschien was een eigen videoboodschap, zonder zo’n lastige journalist die vragen stelt, wel handiger.

“Het is allemaal de schuld van de N-VA, die viseren mij met een lastercampagne!” schreeuwt hij uit op de voorpagina van De Morgen.

Dat is vreemd. Ja, ik heb Daniël Termont bij naam genoemd in De Zevende Dag. Omdat hij eerst overal stelde Jeroen Piqueur helemaal niet goed te kennen en ontkende op zijn trouwfeest geweest te zijn, maar daar later in De Morgen op moest terugkomen als de woorden van zijn speech “Jeroen is geen vriend, Jeroen is een goede vriend” overal opduiken.

Termont ontkent vriendschap Piqueur maar moet daarna toegeven dat hij op zijn trouwfeest was met de woorden goede vriend

Het boeit me eerlijk gezegd maar matig wie er allemaal met wie bevriend is. Van een goede vriend verwacht je dat hij je tegenspreekt als hij vindt dat je de verkeerde kant opgaat, maar uiteindelijk is iedereen nog altijd verantwoordelijk voor de eigen keuzes en ethiek. Je deelt niet noodzakelijk die van je vrienden. Maar eerst in alle toonaarden ontkennen en daar later op moeten terugkomen, dat is iets helemaal anders.

Zeggen dat het allemaal de schuld is van de N-VA, die hem zoekt en van vanalles en nog wat beschuldigt. Maar van wat wordt Termont dan wel beschuldigd door de N-VA of ikzelf? Voorlopig zijn er enkel bewijzen van zijn eigen bochtenwerk.

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be