En ondertussen?

(tags: )

Hoewel er nog geen regering is, de onderhandelingen slabakken en de Kamer pas op oktober terug bijeenkomt, wil dat niet zeggen dat mijn dagen tegenwoordig één grote leegte zijn. Bezigheden genoeg ondertussen.

Zo heb ik uiteraard eerst genoten van een deugddoende vakantie. Samen met Lynn verkende ik gedurende 10 dagen het zuiden van Zweden. Een prachtig land, met uitgestrekte natuurgebieden waarin je vrij mag kamperen, aangevuld met enkele uiterst aangename steden zoals Stockholm en Göteborg. Het verbaast me niets dat Zweden steevast de lijsten aanvoert als het gaat om landen met een hoge levenskwaliteit. Ook de Gentse Feesten konden natuurlijk niet voorbijgaan zonder een bezoekje van mijnentwege.


Stockholm old town 2002
© CC 3.0 Guillermo

Maar na vakantie en wat feesten, is de tijd ook aangebroken om me voor te bereiden op wat komen zal. Naast wat administratieve poespas en het verwerken van de torenhoge stapels post die sindsdien in de brievenbus vallen (ik denk dat mijn postbode iets minder gelukkig was met mijn verkiezing) probeer ik me toch ook enigszins in te werken in een aantal dossiers. Wat betreft bvb Telecom, heb ik wel een technische achtergrond en weet ik hoe die dingen werken, maar aan de juridische, bedrijfs- en macro-economische aspecten was nog wel wat werk. Mijn dagen zijn dus goed gevuld met het doornemen van de telecomwetgeving, tal van interne informatie, verslagen van het BIPT, memoranda van verschillende organisaties in het domein, en natuurlijk ook kennismaken met de verschillende actoren en hun standpunten.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal opleidingen, zoals "spreken voor publiek" en kennismaking met een aantal instellingen van de Kamer (zoals de bibliotheek) maar ook ontmoetingen met een aantal bedrijven waar we de impact van het beleid op de werkvloer kunnen nagaan. Bijzonder interessant allemaal! Later meer hierover.

2 reacties

Bart Van Oost's picture

en Peter... een meundje sweudz geleerd? :-p

Peter Dedecker's picture

Enkel de typische "hey hey" ;-)

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be