Het onbegrepen signaal van Mobistar

(tags: )


logo Mobistar
© Mobistar

Twee weken terug, op 15 mei, kondigde Mobistar aan haar vaste netwerkactiviteiten (telefonie, internet, TV) voor particuliere klanten te stoppen. In een mededeling geeft Mobistar aan dat het momenteel onmogelijk blijkt om binnen de huidige regulering vaste diensten op een rendabele manier aan te bieden door gebruik te maken van het netwerk van Belgacom.

In de plenaire vergadering daags nadien beperkte collega Roel Deseyn (CD&V) zich in zijn vraag aan minister Johan Vande Lanotte (sp.a) tot de impact op de markt voor vaste telefonie, iets wat volgens de minister niet meteen een probleem was “gezien vele jonge mensen geen vaste telefoon meer nemen”. Het zou allemaal opgelost geraken door de digicorder uit het verhaal te halen...

Dit is een onderschatting van jewelste van het door Mobistar gegeven signaal.

Dat een groot bedrijf als Mobistar de handdoek werpt op vlak van vaste diensten, waar vooral het internet de enabler van heel wat andere zaken (zoals bijvoorbeeld OTT-televisie genre Weepee) is en meer dan ooit een noodzaak is, terwijl er een gigantische verschuiving van de markt richting (in ons land verhoudingsgewijs duurdere en dus normaal rendabeler) packs is, is een duidelijk signaal dat er een en ander schort aan de regulering en de toegang tot het vaste netwerk van Belgacom voor andere operatoren. Het schrappen van de digicorder zal in deze trouwens weinig effect hebben: overschakelen van een kabeloperator naar een DSL-operator vereist sowieso een andere modem, al kan je natuurlijk de huurprijs van 8 euro per maand uitsparen.


logo Snow
© Base

Maar dit is vooral niet het eerste signaal. Het in februari door BASE Company gelanceerde aanbod SNOW werd warm onthaald als prijsbreker, maar het valt op dat deze operator voor haar vaste diensten over het netwerk van Belgacom geen gebruik maakt van het gereguleerde aanbod maar van een commerciële deal met Belgacom. Blijkbaar is het gereguleerde aanbod onvoldoende interessant of onvoldoende competitief. Blijkbaar zijn er heel wat andere hindernissen die een commerciële deal, waarbij Belgacom extra diensten levert waar gebruikers van het gereguleerde aanbod anders zelf in zouden moeten investeren, bijna noodzakelijk maken om een degelijk en rendabel aanbod te kunnen uitwerken door een alternatieve operator.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ons land behoorlijk weinig operatoren en dus weinig concurrentie kent op de vaste markt. Het marktaandeel van die alternatieve operatoren (zonder eigen netwerk) is bij ons ook bijzonder laag: Belgacom en Telenet zijn bijna alleen op de wereld, ondanks het feit dat Belgacom al jaren gereguleerd wordt. Dat enkele jaren terug Belgacom zijn grootste concurrent op het eigen netwerk, Scarlet, mocht overnemen, betekende ook niet meteen veel goeds op dat vlak.

Het gereguleerde aanbod, de voorwaarden en tarieven waartegen Belgacom andere operatoren toegang moet geven tot het eigen netwerk, moet dringend geëvalueerd worden. De commerciële deal tussen SNOW en Belgacom had hiertoe reeds een trigger moeten zijn.

De nieuwe Raad van het BIPT had zich als één van haar grote prioriteiten voor het huidige strategisch plan tot doel gesteld de operationele aspecten van het gereguleerde aanbod van Belgacom te verbeteren. Best ambitieus en noodzakelijk. De vraag is dan ook wat hier van in huis gekomen is en of een versnelling niet aan de orde is.


Johan Vande Lanotte, door Pieter Morlion
© CC 2.0 Pieter Morlion

Dat de benoeming van twee leden van het BIPT (waaronder de voorzitter) door de Raad van State vernietigd werd, deed hier natuurlijk ook geen goed aan. Net als het feit dat minister Vande Lanotte (sp.a) maar al te graag in het vrijgekomen gat springt en het BIPT-zonder-voorzitter (dankzij de nieuwe telecomwet) met eigen prioriteiten opzadelt zoals de afschaffing van de decoder. Iets waar de operatoren zelf al mee bezig zijn. Raadslid Cathérine Rutten ziet blijkbaar de bui al hangen en kiest voor een nieuwe uitdaging buiten het BIPT. Enkel Axel Desmet zal de hele tijd op post gebleven zijn.

Zulke evoluties doen echt geen goed aan de kwetsbare positie waar ons land zich reeds in bevindt. Een steviger competitie is noodzakelijk om ons land op koers te houden, investeringen te garanderen en kwaliteit aan een betaalbare prijs te blijven bieden, ook op langere termijn. De stabiliteit binnen BIPT moet dringend terugkeren, met de aanstelling van politiek onafhankelijke en competente leden van de Raad, zodat de regulator haar werk kan doen en de toegang tot het netwerk van Belgacom en Telenet eindelijk ten volle kan reguleren.

3 reacties

Jaak Peeters's picture

Gefeliciteerd! En vlieg er maar in, het zal nodig zijn.

Jaak
Olen
oud- PR-lid en medeondertekenaar van het Poject Vlaams-nationaal van Geert Bourgeois.

Cossement Ann's picture

21/12/2013
Help ons aub meheer de Minister ……
Waarom kunnen ze bij MOBISTAR een nieuw abonnement niet direct activeren? Na 15 dagen kan niemand ons bellen en opgebeld worden zelfs kunnen we niet bij een nieuwe operator abonneerden .
Wij, ik als zelfstandige, mij ma en broer willen ons gsm nummer behouden.
Na 3uur bellen naar Mobistar met mijn pa’s gsm (Base), driemaal bezoek gebracht aan Mobistarcenter te Kuurne hebben ze onze gsm nog altijd niet geactiveerd!
Wat kan ik nog meer doe, help ons aub?

Dank bij voorbaat
Vanwege de ma van Laurenz en Ignace Verstraete

Peter Dedecker's picture

Beste,

Ik ben geen minister, maar ook een minister zou u in deze niet meteen verder kunnen helpen. Mobistar is een privaat bedrijf en is zelf verantwoordelijk voor de eigen service die in dit geval duidelijk niet opperbest is. Met klachten daarover kunt u eerst en vooral terecht bij de eigen ombudsdienst: http://www.mobistar.be/nl/formulier/mobistar-bemiddelingsdienst

Als u naar een andere operator gaan omdat Mobistar blijkbaar niet voldoet en men het nummer na deze problemen niet wil vrijgeven, kunt u contact opnemen met de ombudsdienst telecom: http://www.mediateurtelecom.be/nl/hoe-klacht-indienen.html?IDC=41

Succes!

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Blik op mijn agenda

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be
0486/152320

Disclaimer

Dit is de website van Peter Dedecker. Alle teksten mogen, tenzij anders vermeld, overgenomen worden mits bronvermelding. Een link wordt altijd geapprecieerd. Dit alles is mijn persoonlijke opinie. Organisaties waar ik lid van (geweest) ben of voor (ge)werk(t heb) kunnen in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor wat ik hier schrijf. Zie de volledige disclaimer.