Na één maand al extra jobs dankzij tax-shift

(tags: )

Deze lastenverschuiving, die ook een lastenverlaging is, zorgt voor meer loon op de loonbriefjes, vermindert de last op arbeid voor alle werknemers en werkgevers, en stelt zelfstandigen zelfs helemaal vrij van patronale basislasten bij het aanwerven van een eerste werknemer. Sociaal secretariaat SD Worx schat dat er in januari alleen al dubbel zoveel ondernemers een eerste aanwerving deden dan in januari 2015.

Eerder al stelde SD Worx dat de verlaging van de werkgeversbijdragen voor maar liefst 11.000 jobs bij de KMO's zou zorgen in 2016. Meer jobs, dat zijn meer mensen met een beter inkomen, minder uitkeringen die moeten betaald worden en meer mensen die bijdragen aan onze sociale zekerheid. Goed voor ons allemaal. De enigen die daar misschien baat bij hebben, zijn de vakbonden ACV en ABVV. Die krijgen met minder werklozen nu ook minder administratievergoedingen en moeten besparen. Maar wij zijn alvast zeer tevreden met die nieuwe bedrijven en extra jobs. De motor slaat aan. Ik had het er in het parlement over met minister Johan Van Overtveldt.

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Blik op mijn agenda

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be
0486/152320

Disclaimer

Dit is de website van Peter Dedecker. Alle teksten mogen, tenzij anders vermeld, overgenomen worden mits bronvermelding. Een link wordt altijd geapprecieerd. Dit alles is mijn persoonlijke opinie. Organisaties waar ik lid van (geweest) ben of voor (ge)werk(t heb) kunnen in geen geval aansprakelijk gesteld worden voor wat ik hier schrijf. Zie de volledige disclaimer.