Over 2018 en 2019

(tags: )

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: In 2018 en 2019 zal ik bij de gemeenteraadsverkiezingen noch de federale verkiezingen een nieuw mandaat vragen aan de kiezer. Ik wil andere wegen verkennen, ergens tussen mijn oude liefde, de technologische wereld vanuit mijn opleiding tot burgerlijk ingenieur in de computerwetenschappen, en de beleidservaring die ik de afgelopen jaren opdeed. Ik sta erop de partij, haar mensen en onze kiezers van harte te bedanken voor de geboden kansen en het vertrouwen. Ik blijf uiteraard N-VA-lid, maar word terug de militant die ik was toen ik ergens na de verkiezingen van 2003 mijn eerste lidkaart kocht en Jong N-VA UGent uit de grond stampte.

Ik kreeg in 2010 van onze partij en onze kiezers een kans waar ik in de verste verte nooit had van durven dromen. Het is een waar voorrecht geweest om betaald te worden om te doen wat je graag doet, om je gedacht zeggen, vanuit een duidelijke overtuiging. Bijzonder intense en boeiende jaren, bij momenten een ware rollercoaster. Jaren waarin ik als één van de vele radertjes binnen onze partij een aantal steentjes in de rivier heb verlegd, met enkele ongelooflijke hoogtepunten. Nooit had ik gedacht dat ik ooit een boek zou schrijven, maar ook dat kwam ervan, met lezingen over heel Vlaanderen. Nooit had ik gedacht om door zowel De Standaard, De Morgen als Knack uitgeroepen te worden tot één van de beste parlementsleden, waar ik uiteraard bijzonder fier op ben. Het zijn jaren waarin ik op vele interessante plaatsen geweest ben en enorm veel interessante mensen ontmoet heb waar ik veel van geleerd heb, binnen en buiten onze partij, in het bedrijfsleven en het middenveld. Het waren jaren van enorme mentale persoonlijke verrijking, waar ik altijd met grote tevredenheid op terug zal kijken, met een groot gevoel van dankbaarheid.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben, naast maatschappelijk bedreven, ook nog steeds een techneut in hart en nieren. Dat hart voor techniek en technologie – en bij uitbreiding onderzoek en ontwikkeling – is in onze snel veranderende, steeds meer hoogtechnologische wereld steeds sneller gaan slaan. Digitale evoluties zoals blockchain, augmented reality, artificial intellingence en robotisering hebben een waar disruptief karakter en zullen voor een immense verandering zorgen. Een verandering die ik niet passief wil volgen, maar waar ik volop deel van wil uitmaken en aan bijdragen.

Ik heb niet de gewoonte om op twee paarden tegelijk te wedden. Een nieuw parlementair mandaat nastreven om dat vervolgens op automatische piloot in te vullen en te combineren met substantiële activiteiten buiten de politiek, is niks voor mij. Zo heb ik in 2010 ook mijn eerdere professionele activiteiten, als onderzoeker aan de Universiteit Gent, afgerond om volop voor de invulling van mijn parlementair mandaat te kunnen gaan. Het is mijn bedoeling om mijn mandaat, waarvoor ik in 2010 en 2014 het vertrouwen van de partij en de kiezer kreeg, tot op de laatste dag met de nodige constructieve inzet tot een goed einde te brengen, en nadien andere wegen te verkennen. Op dit moment weet ik dus nog niet waar mijn professionele toekomst ligt.

Ik benadruk dat ik in 2019 het parlement verlaat, maar niet de partij. In tegendeel. Het voorrecht om de politiek van op de eerste rij mee te mogen beleven, heeft me alleen maar gesterkt in mijn overtuiging dat de N-VA de enige partij is die in staat is om onze welvaart te beschermen en te versterken, onze sociale zekerheid te redden, onze veiligheid te waarborgen en onze manier van leven, onze Vlaamse samenleving, te beschermen. Onze strategie, de coherentie tussen het communautaire en socio-economische verhaal dat één ondeelbaar geheel vormt, is in deze steeds de juiste gebleken. Zowel op federaal, Vlaams, Gents en Europees niveau.

Ik wens onze ploeg van ganser harte het allerbeste toe in de toekomst, een toekomst waarin ik alle vertrouwen heb.

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be