Over Trump, Wilders en Le Pen: de dubbele moraal van Kristof Calvo

(tags: )

tweet Het Nieuwsblad: Kristof Calvo vergelijkt N-VA'ers met Trump, Wilders en Le PenIn De Afspraak van 27 oktober stelde Rik Torfs dat Paul Magnette net als Marine Le Pen een verhaal van herverdeling combineert met een verhaal van anti-globalisatie en een anti-Europese houding. Geen onterechte stelling. Hij kon echter meteen op de banbliksems rekenen van “opiniërend hoofdredacteur” van De Morgen, Bart Eeckhout. Banbliksems die helemaal achterwege bleven toen Kristof Calvo tijdens het druk bekeken debat over de regeerverklaring van op het spreekgestoelte in het parlement zonder enige schroom premier Michel verweet “samen te werken met N‑VA’ers, die haat en onverdraagzaamheid prediken zoals Orban, Wilders, Le Pen en Trump”. Toch een zeer vreemd uitblijven van enige veroordelende reactie van dezelfde mediafiguren over deze compleet van de pot gerukte uitspraken van iemand op z’n moreel verheven toren. En los van het feit dat Calvo zelf in z’n geliefde Mechelen in een coalitie met diezelfde verfoeide N-VA’ers zit, is hij toch wel de laatste die op die manier enig recht van spreken heeft.

Want laat ons duidelijk zijn: de N-VA heeft niets van doen met Trump, Wilders en Le Pen. De N-VA staat als centrum-rechtse volkspartij mijlenver verwijderd van het extremisme van links en rechts.

De houding van cordon-liefhebber Calvo is echter dermate schizofreen als we kijken naar wat zijn eigen partij Groen in de praktijk doet. Zijn partij schaamt er zich immers niet voor om samen te werken met antidemocratische extreem-linkse krachten ter linkerzijde. Zo vormen Groen en SP.a in Borgerhout een niet-onbesproken coalitie met de PvdA. Een partij waar om een of andere vreemde reden geen cordon rond gelegd wordt door zelfverklaarde democratische moraalridders als Calvo. Hypocrisie is zonder twijfel het glijmiddel van de politiek.

De PvdA is immers niet zomaar een partij als de andere. Zo organiseert ze sinds 1996 op initiatief van voormalig voorzitter Ludo Martens, tevens auteur van de lofzang in boekvorm Een andere kijk op Stalin, nog steeds op regelmatige basis de International Communist Seminar in Brussel. De partijtoppers begeven er zich onder geestesverwanten als de Griekse KKE, een Stalinistische organisatie. Ook de Noord-Koreaanse strijdmakkers werden in 2011 nog met veel liefde ontvangen op dit PvdA-event. Geen wonder dat enigszins beschaafde radicaal-linkse partijen als de Nederlandse SP, het Duitse Die Linke en Franse Front de Gauche weg blijven van dit mysterieuze onderonsje der revolutionairen. De krant van Eeckhout publiceerde er een treffend stuk over.

De PvdA is ook trouw jaarlijks aanwezig op de “International Meeting of Communist and Workers' Parties” die sinds 1999 georganiseerd wordt op initiatief van de KKE. De partijgenoten van de opeenvolgende Kim Jong’s waren present op 14 van de 18 afgelopen edities. Een openlijke veroordeling en totale afzwering van enige sympathie voor de massamoordenaars Lenin en Stalin, kreeg PvdA-voorzitter Peter Mertens tot op vandaag nog steeds niet over z’n lippen: de PvdA gaat er zelfs prat op een marxistisch-leninistische partij te zijn.

Een gelijkaardige houding aannemen over de ideologische en militaire tegenhanger van Stalin zou meteen verketterd worden. Terecht. De echt grote verontwaardiging over deze houding van de PvdA, laat staan samenwerking met de PvdA, blijft daarentegen uit in het koor der steeds verontwaardigde linksmensen. Als Kristof Calvo meent anderen gratuit te moeten beledigen en hen de les te moeten spellen over hun democratisch gehalte door hen te linken aan figuren waar ze niets mee te maken hebben, zou hij beter zelf eens in de spiegel kijken en evalueren met wat voor figuren en organisaties zijn eigen partij wèl samenwerkt. Van de zelfingenomen Calvo heb ik alvast geen lessen te krijgen.

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be