Waarom N-VA? Waarom Peter?

(tags: )

Deze verkiezingen ding ik vanop de 3e plaats op de Kamerlijst van N-VA naar uw stem. N-VA is voor mij de partij met het meest geloofwaardige programma, een uitstekend Plan V, dat ons de beste Verandering voor Vooruitgang tracht te brengen. Het is een eerlijk, hoopgevend plan dat dit land eindelijk terug op de rails kan krijgen, na jaren van records: records aan faillissementen, records aan bedrijven die spontaan de boeken neerleggen, en helaas ook een laagterecord aan nieuwe startende ondernemingen. Het jobverlies was massaal, en toch bleven echte hervormingen uit in België, als enige Westerse land. Dat tij moeten we keren, met ons Plan V. Dat bevat inderdaad een aantal op het eerste zicht minder populaire maatregelen voor het eerste jaar, maar we maken dat ook in alle eerlijkheid duidelijk omdat we ervan overtuigd zijn dat die investering het waard is en de positieve resultaten nadien navenant zijn.

Het alternatief is verder doen zoals we bezig zijn, verder op de koers van stijgende overheidsuitgaven in een land met een overheidsbeslag van 54%, stijgende belastingen, stijgende faillissementen, wegtrekkende bedrijven en stijgend jobverlies. Enkel een stem voor N-VA kan dat tij keren, gezien de andere partijen al aangaven dat een regering met Vlaamse meerderheid niet nodig is (terwijl Vlaanderen wel instaat voor 80% van de export en het gros van de belastingopbrengsten) of dat ze Di Rupo boven De Wever verkiezen of ronduit streven naar een verderzetting van Di Rupo en dus de zekere weg naar de afgrond.

Een stem voor de N-VA dus, voor echte hervormingen. En in alle bescheidenheid wil ik de Oost-Vlamingen onder u dan ook graag vragen om specifiek mijn bolletje te kleuren, al dan niet elektronisch. Ik meen dat ik kan terugblikken op een geslaagde eerste legislatuur, met grote activiteit in diverse thema's, die beloond werden met goede rapporten van de Wetstraatpers. Maar ik zet graag nog eens een en ander op een rijtje in onderstaande folder die u misschien binnenkort in uw bus krijgt of rechtstreeks ontvangt bij een huisbezoek of marktbezoek. Wilt u exemplaren om op te sturen naar vrienden en familie? Laat dan zeker iets weten, of verstuur de digitale versie die je hier kan downloaden of verwijs naar deze online versie. Bedankt!

 

1 reactie

Anoniem's picture

De verkiezingen waren in de Kamer een succes voor Wallonië.
Reken zelf maar: NV.A haalde 21,1 % der stemmen en krijgt 34 zetels. PS haalde 11,1%, zowat de helft, maar krijgt 24 zetels.
SP.A en MR halen evenveel stemmen: 9,1 % . Daarvoor krijgt de SP.A 12 zetels en de MR .... 19!
Groen haalt meer stemmen dan CdH. Groen krijgt 6 zetels en CdH krijgt er 9.
Ecolo haalt minder stemmen dan het Vl. Belang maar krijgt 6 zetels terwijl het Vl. Belang er 3 krijgt. Dergelijke verkrachting van de democratie hebben we te danken aan Vlaamse toegevingen bij de vroegere staatshervormingen.

Syndicate content

Politiek engagement

N-VA logo

 

cover boek "Een Zuil van Zelfbediening"

Contact

Je kan me steeds contacteren via het contactformulier of rechtstreeks:
Muilaardstraat 60, 9000 Gent (privé)
Leuvenseweg 21, 1000 Brussel (kantoor) 
Peter.Dedecker@N-VA.be